Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

luni, 14 februarie 2011

Luxul poate fi "minuscul", de bun gust și specific romanesc

La capătul superior al străzii în trepte de care vă povesteam ieri se află Rondul Suter. În mijlocul acestuia, o statuetă de mici dimensiuni reprezentând o zeitate cu o harpă în mână îți atrage, instantaneu, privirile. Sub aceasta, un mesaj simplu reprezintă un îndemn demn de luat în seamă: "Carpe Diem" ("Trăiește clipa", în latină). În spatele monumentului statuar, o clădire în stil neoclasic, cu influențe brâncovenești, aruncă umbre prelungi spre zeitate. Deasupra intrării somptuoase străjuite de doi vulturi, câteva litere aurite risipesc misterul asupra clădirii: "Carol Parc Hotel".


Construit în perioada 1902-1906, de către arhitectul german Adolf Suter, hotelul era cunoscut în vremurile de glorie ale "Micului Paris" ca Palatul Suter. Între 2003 și 2007, imobilul a fost renovat și readus la măreția originală. În prezent, aici se află singurul boutique hotel de 5 stele din România. 

Câteva dintre lucrurile cu care se "mândrește" clădirea somptuoasă: tapet de mătase,  unul dintre cele mai mari candelabre de cristal Murano din lume (lung de patru etaje, vezi ultimele două imagini), una dintre cele mai frumoase panorame asupra Bucureștiul și cazarea unor vedete internaționale, printre care Beyonce, Enrique Iglesias și trupa Deep Purple.

Până acum nu am avut ocazia să vedem priveliștea excepțională pe care o ai de la balconul camerelor (executive, suite, deluxe sau standard) și de la restaurantul parcă desprins din basmele cu prinți și prințese. Oferta specială cu ocazia Sfântului Valentin pentru cazarea în cea mai "simplă" odaie era de 678 RON/noapte. Din păcate, finanțele noastre sunt "zgârcite", dar curiozitatea e "șireată". Am reușit să surprindem un colț din celebra panoramă, în zona garajului, pe care o împărtășim și cu tine, mai jos:
Sursă foto: carolparchotel.ro

__________________________

Daca ti-e pofta de si mai multe povesti, imbarca-te pe FacebookSau asigura-te ca ajungi la timp in port cand o noua poveste apare la orizont. Biletul se ia de AICI, simplu, gratuit si rapid!