Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

miercuri, 2 februarie 2011

Cu trenul...prin oraș

Pub-ul s-a închis la finalul anului 2011 

Bucureștiul este capitala distracției. Aici, din păcate, posibilitățile de petrecere a timpului liber le surclează pe cele din celelalte orașe. Mall-urile, restaurantele, cafenele, terasele, cinematografele au invadat cartierele bucureștene, iar localnicii nu mai știu unde să aleagă să-și petreacă o seară plăcută. 


Fiind studentă (n.r. Anda) la Facultatea de Comunicare și Relații Publice, din cadrul Școlii Naționale de Studii Administrative, am fost nevoită să-mi petrec câteva ore în zona Gării de Nord, la sălile de curs din Polizu. Într-o seară, istovită după îndelungatele prelegeri, am ieșit pe ușa campusului universitar și am remarcat un panou publicitar cu un titlu sugestiv: "La gara-n Pub". "Hmm... ce aș mai bea un frappe!", mi-am zis. 

La nici 10 m de intrarea în incinta campusului am văzut pub-ul. Din stradă, crucea Sfântului Andrei - celebră pentru simbolul asociat, acela de a semnaliza o cale ferată - mi-a atras atenția. Curioasă, am apăsat pe clanță și am intrat. Un barman m-a invitat să cobor la subsol. Când am pășit pe ultima treaptă a scării pe care o coboram am rămas mută. 

Sub picioarele mele, o placă transparentă acoperea o șină de tren! Urmărind-o, am ajuns într-un vestibul care imită la perfecție interiorul unui tren din perioada interbelică. Splendid! Canapele roșii de o parte și de alta, aranjate sub forma unor compartimente, și perdele asortate. Geamurile erau înlocuite de tablouri cu instantanee citadine. Iar la capătul culoarului, o ușă asemănătoare cu cele din capătul unui vagon marca încheierea călătoriei, prin mesajul "The End". M-am așezat confortabil, am comandat băutura după care tânjeam, am închis ochii și m-am lăsat purtată în voia gândurilor, imaginându-mi că mă aflu la bordul unui tren, mijlocul meu preferat de călătorie.

__________________________
Daca ti-e pofta de si mai multe povesti, imbarca-te pe FacebookSau asigura-te ca ajungi la timp in port cand o noua poveste apare la orizont. Biletul se ia de AICI, simplu, gratuit si rapid!

Un comentariu:

  1. interesant.nu stiam de existenta acestui loc desi e relativ aproape de mine.bine, nici nu am eu timp de frecventat pub-uri.dar in acesta mi-ar place sa merg.pare ceva special

    RăspundețiȘtergere