Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

sâmbătă, 8 ianuarie 2011

Cel mai frumos drum din lume

Deja am uitat numărul vizitelor noastre pe Transfăgărășan. Considerat de mulți "cel mai frumos drum din lume", DN 7C rămâne, pentru noi, una dintre primele noastre amintiri, din viața de cuplu. În prima noastră excursie, această șosea a constituit o parte din itinerariul nostru, un element care a contribuit la sendimentarea relației și, deopotrivă, o premieră pentru un timișorean. Prima vizită a lui Ionuț pe acest tărâm "șerpuitor" s-a concretizat alături de mine (n.r. Anda).  Emoții au fost de ambele părți. Pentru mine, fiindcă eram curioasă să văd ce reacție va avea după îndelungatele mele povestiri despre acest loc, pentru el, fiindcă era ceva necunoscut și, totodată, așteptat cu nerăbdare. Unul dintre lucrurile pe care mi le amintesc foarte bine din data de 8 august 2008 este faptul că era o vreme superbă: fără ceața densă, ninsoare sau frigul pătrunzător pe care le-am "cunoscut" în vizitele ulterioare. În plus, noi doi arătam ca doi extratereștri între sutele de turiști. De ce? Deși temperatura era ridicată, noi eram singurii îmbrăcați conform sezonului de vară: eu - fustă, tricou, șlapi; Ionuț - tricou, pantaloni scurți, adidași. Restul lumii se înfofolea în geci groase și căciuli "asortate". Hmm... poți considera că "eram în călduri" :))

De-a lungul timpului, călătoriile noastre pe acest drum au continuat și sperăm să mai avem ocazia să ne oglindim chipurile în luciul apei Lacului Bâlea. 

Lacul de acumulare Vidraru, vedere de pe barajul cu același nume Barajul Vidraru. Aviz amatorilor: de aici se poate sări cu coarda elastică (bungee-jumping)
 Cabana Bâlea Lac (2034 m)

 Insulițe pe Lacul Bâlea
 În plan îndepărtat: Cascada Bâlea

VEZI AICI O NOUĂ VIZITĂ PE TRANSFĂGĂRĂȘAN, PE 3 IULIE 2011

__________________________
Daca ti-e pofta de si mai multe povesti, imbarca-te pe FacebookSau asigura-te ca ajungi la timp in port cand o noua poveste apare la orizont. Biletul se ia de AICI, simplu, gratuit si rapid!

Un comentariu:

  1. Fain. Eu am fost la Vidraru, am fost şi la Bâlea, dar nu am făcut niciodată tot drumul.

    RăspundețiȘtergere