Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

luni, 24 ianuarie 2011

Castelul Regal de la Savarsin, vedere de peste gard

Săptămâna trecută am traversat comuna Săvârșin, din județul Arad. Acum trei ani, eu (n.r. Anda) și părinții mei fusesem aici în încercarea de a vizita celebra reședință regală. Din păcate, aceasta era în renovare și accesul ne-a fost permis, după îndelungi tratative, doar în parcul dendrologic care o înconjoară. Un lac "fermecat"... deasupra lui își "arcuia spinarea" un podeț de lemn... Astea sunt amintirile mele de atunci.

În 2009, renovarea continua în aripa stângă. Acum, după o cercetare prealabilă pe internet, am aflat că edificiul nu poate fi încă vizitat. La această informație am adăugat faptul că era o zi de luni (zi în care muzeele au porțile închise), că ora la care am ajuns în localitate era destul de matinală (9 a.m.), că eram în "extra-sezon" (17 ianuarie), că timpul ne presa ca să ajungem până seara în București și că în parc nu era nicio mișcare... Toate acestea adunate au rezultat ca "vizitarea" castelului să se realizeze exclusiv peste gard.

Iată ce a ieșit:


 Drapelul regal era arborat pe acoperișul castelului. Să fi fost semn că regele era acasă?

Pentru ghinioniști ca noi, care nu au putut vizita castelul, dar și pentru cei curioși să afle istoria locurilor, urmăriți reportajul realizat de jurnaliștii de la Realitatea TV, în 2009:__________________________
Daca ti-e pofta de si mai multe povesti, imbarca-te pe FacebookSau asigura-te ca ajungi la timp in port cand o noua poveste apare la orizont. Biletul se ia de AICI, simplu, gratuit si rapid!