Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

luni, 10 ianuarie 2011

Biserica Anglicană, un trandafir răsărit între betoane gri

Până acum o lună, nu știam de existența acestei minunății. Grație serialului nostru preferat, "În Derivă", de pe postul HBO, acest lucru s-a schimbat. Datorită faptului că terapeuta lui Andrei Poenaru (interpretat de Marcel Iureș) își are cabinetul vis-a-vis de această clădire, numeroase secvențe din producția video mai sus amintită s-au filmat în jurul acestui monument. Câteva ore după ce l-am "zărit" pe ecranul televizorului ne-am tot gândit unde anume s-a "ascuns" până acum. După o cercetare realizată și cu aportul Ginei (n.r. mama Andei), am descoperit că această construcție care ne-a fascinat se afla în centrul Bucureștiul. Așadar, a doua zi, ne-am "înarmat" cu aparatul de fotografiat și mănuși călduroase, neuitând să adăugăm în "desagă" nerăbdarea și curiozitatea din ce în ce mai crescânde.

Când am ajuns lângă parcul "Grădina Icoanei", ne-am oprit să admirăm Biserica Anglicană. Liniștea din jur părea pogorâtă dinspre ea... O bătrânică ședea pe treptele reci din fața edificiului... Un cățel îi dădea târcoale, poate pentru a primi ceva de halit sau, poate, pentru a o înhăța pe "paznica" locului: o pisică grăsană și pufoasă, care tot scotea căpșorul printre zăbrelele gardului de la biserică.

Zona avea ceva magic. Îți conferea un sentiment de pace, de stagnare a timpului, te determina să nu mai vrei să pleci... Și de ce ai vrea să părășești locul? Ca să te întorci la zgomotul infernal de la două străzi distanță, din Romană, la reclamele care îți lezează privirea atunci când vrei să admiri o capodoperă arhitectonică, la oamenii mereu grăbiți care fug spre nicăieri?
__________________________
Daca ti-e pofta de si mai multe povesti, imbarca-te pe FacebookSau asigura-te ca ajungi la timp in port cand o noua poveste apare la orizont. Biletul se ia de AICI, simplu, gratuit si rapid!

Un comentariu:

  1. Mă bucur că aţi descoperit-o şi mă miră că nu ştiaţi de ea (dar nici eu nu cunosc tot Bucureştiul). Recomand explorarea întregului cartier Icoanei care mai are comori ascunse.

    RăspundețiȘtergere