Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

vineri, 10 decembrie 2010

Vinga... și atât

Între Timișoara și Arad, pe DN 69 (E671), o localitate aparent "normală" și "comună" ascunde o comoară arhitecturală greu de egalat. Înainte de a ajunge în așezarea omenească, venind dinspre "capitala" bănățeană, trebuie să-ți "negociezi" intrarea cu o curbă extrem de periculoasă, "martoră" a numeroase accidente grave. După ce "supraviețuiești", îți continui drumul. Greșit! Ridică-ți privirea în stânga și remarcă o clădire "luminoasă". Atenție! Nu face acest lucru când ești la volan: vei fi impresionat și vei pierde, cu siguranță, controlul volanului. Dacă nu vrei să ratezi această minune, îndreaptă-ți pașii spre stânga, în inima Vingăi. O găsești ușor: e mare, impunătoare, ascuțită, frumoasă... e biserica catolică din Vinga!
__________________________
Daca ti-e pofta de si mai multe povesti, imbarca-te pe FacebookSau asigura-te ca ajungi la timp in port cand o noua poveste apare la orizont. Biletul se ia de AICI, simplu, gratuit si rapid!

9 comentarii:

 1. Wow! Nu ştiam că există aşa ceva într-o localitate aşa mică.

  RăspundețiȘtergere
 2. Biserica ne impresioneaza si pe noi cei obisnuiti cu ea de cind ne-am näscut este o dovada despre credinta puternicä a bulgarilor din Vinga care au construit-o.
  Sä ne ajute Dumnezeu sä putem värui ce au construit strämosii nostri.

  RăspundețiȘtergere
 3. De vazut si Biserica din Ditrau - Harghita. Este tot asa, o constructie superba care domina toata depresiunea Gheorgheniului.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Am vazut-o! De doua ori:D Este, intr-adevar, foarte, foarte frumoasa si este una dintre preferatele mele din Romania: http://www.hailabord.ro/2012/11/ditrau-cel-mai-bogat-sat-ardeal-biserici-frumoase.html

   Ștergere
 4. aaa Vinga ♥ am trecut de o 1000 de ori, n-am oprit niciodata :((

  RăspundețiȘtergere
 5. am oprit pe acolo prin anii liceului. nu am fost recent la vinga. mai ales ca daca avem drum la timisoara e de mers pe autostrada acum (aeroportul e aproape de iesirea de pe autostrada)

  RăspundețiȘtergere
 6. Am fost candva la Vinga,dar uite ca mi-a scapat biserica asta frumoasa

  RăspundețiȘtergere
 7. Ah, ce bomboane bune (cu ciocolată) se făceau acolo, la Vinga! :)

  RăspundețiȘtergere