Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

miercuri, 29 decembrie 2010

Fortăreața lui Vlad Țepeș, "chin" măsurat în 1480 de trepte

Una dintre cele mai frumoase și, deopotrivă, înfricoșătoare cetăți ale României îi aparține temutului domnitor faimos pentru ferocitatea sa. "Cocoțată" pe un vârf de deal, fortăreața Poenari îți "deschide" drumul spre mai cunoscutul Transfăgărășan. Dacă DN 7C este relativ accesibil, pentru turiști, ruina lui Țepeș este ocolită de majoritatea excurșioniștilor. Nu, pentru că nu ai avea ce să vezi! Nu, pentru că te-ar înfiora într-atât încât să nu-ți iei inima în dinți ca să-i descoperi misterul. Nu! Pentru că, pentru a ajunge la ea, trebuie să "escaladezi" 1.480 de trepte, care străbat o pădure întunecată. Brrr! 

Vă asigurăm că tot efortul va merita! Priveliștea pe care o veți admira printre tenebroasele ziduri ale cetății va fi o imagine pe care nu o veți uita niciodată... Oricum, vă sfătuim să nu uitați că vă aflați în casa "Țeposului". Așa că, aveți grijă să nu fiți "furați" de panorama impresionantă și să vă uitați, din când în când, în spatele vostru, pentru a vă asigura că domnitorul nu vă urmărește din negura vremurilor...

__________________________
Daca ti-e pofta de si mai multe povesti, imbarca-te pe FacebookSau asigura-te ca ajungi la timp in port cand o noua poveste apare la orizont. Biletul se ia de AICI, simplu, gratuit si rapid!

2 comentarii:

  1. Imi aduc aminte nu cu mare placere de efortul pe care l-am depus ca sa ajung sus...dar cu adevarat merita!

    RăspundețiȘtergere
  2. am facut o febra musculara de nedescris pe cele 1.400 de trepte!!!

    RăspundețiȘtergere