Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

vineri, 15 octombrie 2010

Sighişoara...pururea frumoasă

Cetatea de pe malul Târnavei Mari se "trezeşte" într-o nouă zi obişnuită. Casele colorate îi "salută" pe turişti, pavajele dinspre fortăreaţă freamătă sub paşii curioşilor, iar turnul anunţă că este oră fixă. Pentru câteva secunde, întreaga suflare amuţeşte şi ascultă înmărmurită gongul acestuia. Apoi, când momentul magic încetează, fiecare îşi vede de treabă lui şi noi... ne-am văzut de pozat şi admirat. Turnul cu ceas
 Detaliu la turnul cu ceas

__________________________
Daca ti-e pofta de si mai multe povesti, imbarca-te pe FacebookSau asigura-te ca ajungi la timp in port cand o noua poveste apare la orizont. Biletul se ia de AICI, simplu, gratuit si rapid!

5 comentarii:

 1. Sighisoara este superba.Se remarca prin atuuri greu de egalat: aici ai ocazia sa vezi cel mai mare Festival Medieval din Romania, singura cetate locuita din Europa de Est, convietuirea de-a lungul timpului intre natii (colonisti germani, maghiari) ce au dat cetatii o diversitate culturala, un muzeu de istorie superb (indraznesc sa spun cel mai bun din tara prin colectia impresionanta de arme), o cetate greu de cucerit in trecut (cel mai greu de cucerit din Transilvania, prin cele 14 turnuri de aparare), legenda lui Dracula, Turnul cu Ceas-simbol al cetatii si lista poate continua.Odata intrat in Sighisoara retraiesti Evul Mediu.O adevarata placere, o adevarata Perla a Transilvaniei.Am vizitat aceasta zona de 3 ori si intentionez sa o mai fac.Imi cer scuze de mesajul lung.Recomand tuturor, este pacat sa ratezi aceasta zona.
  Alex, Facultatea de Geografie,Specializarea Turism.

  RăspundețiȘtergere
 2. Sighisoara = paragina, mizerie, delasare, tiganie, kitsch. Ani de zile mi-am dorit sa merg la Sighisoara si cand intr-un final am ajuns, in primavara anului trecut, am jurat ca n-o sa mai calc pe acolo in viata mea.
  Celor care spun ca la Sighisoara e mirific, le recomand sa viziteze Bergamo...

  RăspundețiȘtergere
 3. Anonimul asta al doilea, chiar toti romanii trebuie sa fie la fel? chiar nu suntem in stare sa apereciem ceea ce avem, oare chiar asa de indiferenti suntem? As vrea ca romanii sa aprecieze ceea ce avem in tare si sa numai laude orice ca**t din alte tari! Nu inseamna ca daca ai fost intr-o tara, tara aia este si frumoasa. Daca e Bergamo ce? Daca e Italia crezi ca e frumos? Hai sa ne laudam cu totii pe unde am fost si sa ramanem cu amintirile din zona aceea si sa comparam ceea ce e acolo cu ceea ce e aici, nu o sa ajungem sa apreciem niciodata Romania, d-aia ne ducem si de rapa.

  RăspundețiȘtergere
 4. Raki are dreptate. Locuiesc la 20 de minute de Sighisoara, deci merg acolo foarte des si trebuie sa va spun ca din primavara lui 20 lucrarile la reabilitarea centrului istoric au avanansat foarte mult. In perioada 2009-2010, cetatea arata ca dupa razboi, pentru ca tot pavajul a fost rearanjat astfel incat sa arate cum arata la inceput, pentru ca s--a stricat cu timpul. Practic, a fost reasezat pentru ca aterialul este acelasi. In concluzie, singura cetate locuita din Europa va asteapta in fiecare zi, adaugandu-si in fiecare zi cate o fila in cartea proprii istorii! :)

  RăspundețiȘtergere