Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

luni, 18 octombrie 2010

Cetatea Feldioara

Ascunsă printre casele unui sat brașovean, o fostă fortăreață teutonă își deplânge zilele de glorie. 
Pentru mine (n.r. Anda), este a doua vizită la ruina de azi. Prima dată când am fost aici, am rămas cu gura căscată. Zona era exact pe gustul meu-la capătul unui drum ce șerpuia printre locuințele localnicilor, a apărut ca din senin cetatea. Era cocoțată pe un deal și d-abia se vedea printre buruienile imense care o "înghițeau". În stânga ei, o panoramă asupra unor sate învecinate. Din ea, panoramă asupra Feldioarei și a drumului european. Mirific! Acum, când am realizat fotografiile de mai jos, era prima dată când Ionuț pășea în "incintă". L-am urmărit cu atenție,vroiam să-i văd reacțiile. A fugit înaintea mea ca un copil nerăbdător să vadă ce cadou a primit de la Moș Crăciun. Exact acum, când scriu aceste rânduri, l-am întrebat ce a simțit. Mi-a zis doar că găurile din zid îl atrăgeau ca un magnet, că nu știa unde să se uite mai întâi. Ce ziceam înainte? Exact ca un copil curios!

Am savurat amândoi măreția locului și am pornit, din nou, la drum. Următoarea oprire: cetatea Rupea.

Biserica din Feldioara
Cetatea Rupea


UPDATE 2015: Cetatea Feldioara se află în proces de restaurare, iar accesul este interzis până la reintroducerea sa în circuitul turistic. Termenul de finalizare ale lucrărilor este martie 2016.

__________________________
Daca ti-e pofta de si mai multe povesti, imbarca-te pe FacebookSau asigura-te ca ajungi la timp in port cand o noua poveste apare la orizont. Biletul se ia de AICI, simplu, gratuit si rapid!

4 comentarii:

 1. La Feldioara se coseşte iarba? Că vara asta când am fost era mai înaltă decât mine! Frumoase de tot pozele la aceste două cetăţi surori (aşa le consider eu, fiind foarte apropiate). O singură dezamăgire la Feldioara: nu mi s-a deschis biserica - nu aveau chef. I-am scuzat că îngrijitorii erau în vârstă şi era caniculă. Voi aţi vizitat-o?

  RăspundețiȘtergere
 2. Multumim pt comentariu. Din pacate, nu am vizitat biserica. Poate data viitoare, multumim pt sugestie. Spor la scris!

  RăspundețiȘtergere
 3. Foarte frumoasa zona...deosebite cetatile...si noi cand am fost iarba era inalta, dar ce mai conta...Cetatea Feldioarei e fascinanta!

  RăspundețiȘtergere
 4. Incercati si manastirea cisterciana Carta, de langa Sibiu.E unica!

  RăspundețiȘtergere