Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

vineri, 6 august 2010

Focul Viu, visul oricarui fumator

Cum ieri ne-am racorit cu imaginile din judetul Prahova, azi va propunem o incursiune "fierbinte" in judetul Buzau.
In luna septembrie a anului 2009, am vizitat un loc tainic, de care foarte, foarte putini oameni au auzit.

Accesul in zona este dificil. Pentru a ajunge la Focul Viu (suna bine, nu?) trebuie sa pleci din Buzau spre comuna Lopatari. Daca iesiti din Buzau, aveti doua variante. Ori o iei pe drumul spre Berca, ori (cum am mers noi) o iei spre Ramnicu Sarat. Exista indicator.Din Lopatari mergi spre Terca. Ei bine, din Lopatari, drumul judetean devine drum forestier. Drumul are pe alocuri asfalt, dar pe majoritatea drumului gasim doar noroi si catva pietris. Dar, merita riscul de a-ti strica masina. Cand ajungi in Terca trebuie sa intrebi localnicii cum ajungi la fenomenul extraordinar numit Focul Viu. Daca dati de podul pe care o sa-l vedeti mai jos, e de bine. Pe acolo trebuie sa mergeti. Daca nu-l gasiti, mai incercati. De la pod drumul trece prin livada unui cetatean si timp de 15 min ai parte de un urcus accesibil. Pe drum, nu uita sa te uiti in spate. Nu te urmareste nimeni, dar peisaj rural te va fascina. 
Noi am fost condusi de un localnic si bine am facut. Pentru ca altfel, poti rata locul. Zona e destul de restransa ca spatiu, dar te lasa fara cuvinte. Focul "functioneaza" non-stop si daca esti fumator iti poti aprinde tigara de cate ori vrei. Sau chiar poti sa faci un gratar, daca drumul pana aici te-a istovit. Flacarile ies din cateva gauri, pe cand din altele nu iese nimic, insa spectacolul este garantat. De altfel, si rusii au fost captivati de acest fenomen, dorindu-si să profite de “oferta” gratuita de gaz natural. Mirosul este destul puternic, caci flacarile sunt generate de gazul acumulat in adancuri.

P.S. Pe drumul spre Terca, aruncati o privire spre stanga la Muntele de Sare.

Acum, gata cu povestitul, savurati imaginile:
focul viu buzau


focul viu buzau


focul viu buzau


focul viu buzau


focul viu buzaufocul viu buzau

focul viu buzau

focul viu buzau


focul viu buzau


Si, daca fotografiile nu v-au convins sa vizitati acest loc sau vreti sa vedeti focul "in miscare", uitati-va mai jos:


__________________________
Daca ti-e pofta de si mai multe povesti, imbarca-te pe FacebookSau asigura-te ca ajungi la timp in port cand o noua poveste apare la orizont. Biletul se ia de AICI, simplu, gratuit si rapid!