Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

sâmbătă, 7 august 2010

Comana, pe urmele lui Vlad Tepes

Dupa mine, faptul ca locuiesti in Bucuresti iti ofera un singur avantaj: poti evada spre toate punctele cardinale, multe locuri minunate fiind aproape de capitala.
Unul dintre ele este Parcul Natural Comana, rezervatie protejata de lege, situata pe drumul dintre Bucuresti si Giurgiu. Aici se afla o manastire ctitorita de domnitorul Tepes si, in parc, acesta si-a dat sfarsitul lumesc. Adica, a fost asasinat. De aici pornesc numeroasele legende pe care le-a starnit moartea acestui mare om.

Cursa cu obstacole prin stuf
Daca vrei sa ai parte de aventura pe gratis, in parc te asteapta un mini-traseu ce are ca punct ultim 3 foisoare de stuf, aflate in prezent intr-o stare deplorabila. Dar, palpitatiile pe care ti le da drumul pana acolo, merita tot efortul. Accesul se realizeaza pe niste scanduri deasupra unei balti, inconjurate, din abundenta, de stuf.
__________________________
Daca ti-e pofta de si mai multe povesti, imbarca-te pe FacebookSau asigura-te ca ajungi la timp in port cand o noua poveste apare la orizont. Biletul se ia de AICI, simplu, gratuit si rapid!

5 comentarii:

 1. Dragă Anda şi Ionuţ,

  ne saltă inima de bucurie când găsim însemnări şi fotografii atât de frumoase despre o zonă atât de dragă nouă - Comana. Cu permisiunea voastră am dori să postăm şi pe pagina Promovăm Comana acest articol. Vă dorim cât mai multe călătorii şi o dragoste care să dureze cel puţin 888 secole!;)

  RăspundețiȘtergere
 2. Am postat, mulţumim! Păstrăm legătura!

  RăspundețiȘtergere
 3. Buna,

  ne-am bucurat sa aflam de voi. O sa postam si noi un link cu articolul vostru la noi pe blog si pe website.

  Irina Constantin, PM
  Club Sportiv Moto Fly Ro - Aerodrom Comana
  www.motoflyro.wordpress.com
  www.motoflyro.ro

  RăspundețiȘtergere
 4. Buna,

  Am si eu o obiectie cu locurile minunate aflate din plin in apropierea orasului... sunt, dar putine, hai sa fim seriosi. Evident ca orice lucru pe lumea asta poate deveni interesant, chiar si Oltenita sau Zimnicea, dar obiectiv vorbind, excursii de o zi din Bucuresti se pot face mai multe in Bg decat la noi. Orase cu adevarat tari ptr imprejurimi sunt Cluj, Brasov, Sibiu, Resita etc. Parerea mea:)

  RăspundețiȘtergere
 5. Buna Dudian,

  Ai dreptate. Noi consideram Transilvania "the best" pentru excursii de o zi, de doua, de 99 :D Hai si Banatul, ca sa includem si Resita;) Dar pentru cine s-a saturat de Valea Prahovei si de Bucuresti deopotriva, stuful de la Comana e o solutie pentru o excursie faina si palpitanta, in acelasi timp.

  Multam de parere. Te mai asteptam sa ne impartasesti si alte idei ca suntem deschisi la orice si vedem ca suntem pe aceeasi lungime de unda:)

  RăspundețiȘtergere